По време на войната в Осетия грузинските военни изгорили църква заедно с хората, укрили се в нея


Служителите на руската прокуратура разследват инцидента, при който грузинските военни изгорили православния храм "Пресвета Богородица" в Цхинвали, в който се криели жени и деца, съобщава "Российская газета". Изданието посочва и други случаи на масови жестокости от страна на грузинските военни, които трябва да бъдат разследвани.

Предполага се, че двете дела, заведени от руската прокуратура – за убийството на руските миротворци и за зверствата по отношение на жителите на Южна Осетия – ще бъдат обединени в едно.

Чл.12 от НК на Руската федерация предвижда възможността за привличане към отговорност на чуждестранни граждани, извършили престъпления извън пределите на Русия, ако престъпленията им са насочени срещу Русия и в случаите, предвидени от международните договори.

Следствието не изключва, че задочни обвинения за масовите убийства на мирни граждани и миротворци ще бъдат отправени към ръководителите на Грузия, и ако съдът ги признае за виновни, това ще означава автоматичното признаване на грузинските ръководители за международни престъпници.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...