Предстои смяна на председателя на Епископската конференция на Католическата църква – CEI


Източник: TGCOM

Кардинал Руини, викарий на папа Бенедикт XVІ е готов да освободи поста си като председател на епископската конференция на Католическата църква.

Според неофициална информация, папа Бенедикт ХVІ ще трябва бързо да предложи нов президент на Епископската конференция.

Възможни са промени до последния момент, но вероятно бъдещият заместник на кардинал Руини ще бъде монс. Баняско, архиепископ на Геноа.  

Руини ще остане начело на Римския викариат, като викарен епископ на папата, както беше до този момент. Очаква се отговор от папата до седмица.

Последователят на кард. К. Руини, според информационният бюлетин Ansa ще бъде монс. А. Баняско, който е с добро име както пред държавния секретар на Ватикана кард. Т. Бертоне, така и пред кард. К. Руини.

От 23 до 25 март в Рим се очаква среща на всички представители на 23 национални епископски конференции в Обединена Европа и представители на различни католически движения, след което се очаква и новата номина.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...