Списание „Свет“ беше представено в Скопие



На 24 април т.г. в Универсалната зала в центъра на Скопие се състоя представяне на българското списание за религия и култура "Свет" пред македонската публика. Събитието беше организирано от фондация Покров Богородичен и Културно-информационния център на Република България в Скопие.

 

Поводи за срещата станаха участието на издателство "Омофор" в Международния панаир на книгата в Скопие и публикацията на текста на младия македонски интелектуалец Калистрат Санджакоски "Идеите на фрустрирания ум – компрометиране на творчеството" в последния брой на списание "Свет". Благодарение на активното съдействие на македонския свещеник Ивица Тодоров, събитието събра много млади хора – миряни, свещеници и монаси. Сред гостите беше и известният богослов, писател и проповедник о. Стефан Санджакоски.

В рамките на два часа директорът на фондация "Покров Богородичен" Пламен Сивов запозна гостите с издателската дейност на фондацията, като неговият разказ даде повод за оживен разговор за църковната ситуация в България и Македония. Срещата завърши с множество пожелания и предложения за сътрудничество и общение между православните вярващи в двете страни.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...