Среща на смесената работна група на православни и католически богослови “Св. Ириней Лионски”


От 9 до 13 ноември в Атина, с благословението на Архиепископа на Атина и цяла Елада, Христодул, се проведе втората среща на смесената работна група "Св. Ириней Лионски". Срещата се проведе под съпредседателството на епископ д-р Игнатий Мидич от Сръбската Православна Църква и епископ д-р Герхард Файге от Католическата Църква в Германия.

Работните срещи на групата се провеждат всяка година, като по основната тема се изнасят доклади и от двете страни. Темата на тазгодишната среща беше: "Една Църква и много църкви".

Докладите обхващаха теми като: "Мястото и разбирането на не-православните църкви в Православната еклисиология"; "Мястото и разбирането за не-католическите църкви в Католическата еклисиология"; "Отношението между поместната църква и вселенската Църква в Православната еклисиология"; "Отношението между поместната църква и вселенската Църква в Католическата еклисиология" и др.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...