Френската вътрешна министърка заяви в писмо подкрепата си за СПЕФ



Източник:
Service Orthodoxe de Presse

Мишел Алио-Мари, министърка на вътрешните работа на Франция, отговаряща и за изповеданията, е изпратила на 2 октомври писмо до председателя на Събранието на православните епископи във Франция (СПЕФ) митрополит Емануил, публикувано от парижкия ежедневник Лакроа на 5 октомври.

„По повод посещението във Франция на патриарх Алексий ІІ и като продължение на нашите разговори, дължа да потвърдя отново пред Вас цялото значение, което отдавам на факта, че Събранието на православните епископи във Франция продължава да изпълнява пълноценно ролята си за координирането и съгласуването на Православната църква във Франция и представляването й пред държавните власти”, се казва в писмото.

„Начинанието, започнало през 1967 година и довело до създаването на Събранието на православните епископи във Франция позволи да се постигнат две основни цели – от една страна, представянето на всички чувствителни теми за Православната църква във Франция, и от друга, нейното единство”, пише още вътрешната министърка.

„Държа да Ви благодаря за личната Ви ангажираност в това двояко управление и също да потвърдя цялото доверие, което възлагам на Събранието на православните епископи във Франция”, заявява Алио-Мари в писмото си.

Превод със съкращения: Екатерина Крумова

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

1 Отговор

  1. ieromonah Ioan каза:

    У нас в Австрия, докато е жив фанариота митроп. Михаил Стайкос, нищо не може да стане. Събира около себе си и форсира само себеподобни или лакеи и скверни православието. Но и него човек може да го разбере, иска му се да управлява на човека, а и папските пари не миришат.
    Слага за учителки по религия хора(завършили двумесечни курсове по религия), но те не говорят на децата, че освен православната вяра не може да има друга, и че ние сме арийците на вярата, обаче те са му верни и разбиват ценностната система на децата.