Четирима румънци от пет ще идат на църква на Възкресение




Източник:
la Croix.com

Повече от четирима румънци на всеки петима „със сигурност” или „вероятно” ще идат на църква за празника на Възкресението, според проучване, публикувано вчера в Букурещ.

Повече от 50% от запитаните заявяват, че посещават храма най-малко „няколко пъти в месеца”, докато 34% правят това само на големите църковни празници. Около 12% от румънците ходят на църква „веднъж в годината и по-малко”, а едва 3% не влизат изобщо в храм.

Според изследването, 16% от участвалите в него твърдят, че са спазвали „изцяло” четиридесетдневния пост, докато 56% са отделили за това само няколко дена. 27%признават, че изобщо не са постили през този период.

В представителното проучване, направено от института Insomar, са участвали 1083 души. Православните в Румъния са около 19 милиона или почти 90% от населението.

Превод: Екатерина Крумова

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...