Поклонническо пътуване към храм „Св. Кирик и Юлита“ до православни светини в Гърция



779Енорията на църквата „Св. Кирик и Юлита“ в Банкя организира поклонническо пътуване до гръцкия град Кастория и остров Свети Ахилий, което ще се проведе от 15 до 18 февруари 2014 г.

Програмата на пътуването включва:

Първи ден (събота): Тръгване за Гърция в 6 ч. от Банкя. Пристигане в Кастория (Костур). Посещение на някои от средновековните църкви от общо 70. Настаняване в хотел и вечеря.

Втори ден (неделя): Утринно богослужение в някоя от църквите в града. Закуска в хотела. Отпътуване за езерото Мала Преспа и остров Св. Ахилий – базиликата „Св. Ахилий“ с гроба на цар Самуил, посещение на село Св. Германос със средновековната църква „Св. Герман“ и село Псарадес на Преспанското езеро. Прибиране в хотела и вечеря.

Трети ден (понеделник): Закуска в хотела. Заминаване на обиколка из манастирите в околността. Манастир „Рождество Богородично“ в село Клисура и поклонение на гроба на св. София Клисурска. Манастир „Св. Безсребърници Козма и Дамян“, манастир „Св. Николай“, с.Цирилово. Връщане в гр. Кастория и посещение на манастира „Св. Богородица Мавриотица“. Свободно време. Вечеря.

Четвърти ден (вторник): Закуска в хотела. Отпътуване за Банкя. Посещение на манастира „Успение на Света Богородица“, село Микрокастро. Посещение на село Сиатиста и църквата „Св. Димитър“. Пристигане в Банкя.

За повече информация: 0888231716.

 

На снимката: храм „Св. Стефан“ в гръцкия град Кастория

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...