Седмица на православната книга



Име на получателя: Варненска и Великопреславска митрополия
Лице за контакт: Борислав Александров
Тел., ел. поща: 052 222 343
Сума: 3000 лв.
Година: 2001

Описание: Изложба-базар на православна литература от България, Русия, Сърбия, Македония и Гърция, изложба-базар на православни икони в защита на православната икона и иконопочитанието, цикъл лекции на тема „Православието и субкултурата”, семинари на тема „Църковният живот”, срещи с богослови, учители, лекари, журналисти, юристи, педагози, психолози и представяне на православния вестник „Алтернатива”.

Лекциите, семинарите и срещите разясняват православното виждане за Вярата и нехристиянските източни религии, ролята и отговорностите на свещенството и миряните в църковния живот, отношенията държава – Църква и др., както и актуални за младите хора въпроси по проблеми на съвременния живот като наркомании, евтаназия, клониране, „свободен” секс, интернет, образите от съвременните медии.

Сред лекторите са и професор по богословие от Русия, монах от Гърция, сръбски епископ и свещеник от Македония. Седмицата е проведена между 23 и 29 юли 2001 във Варна.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...