Детски празник в Софийската духовна семинария „Св. Иван Рилски“



kalendar2017На 28 януари (събота) от 14 ч. в Софийската духовна семинария „Св. Иван Рилски“ ще се проведе детски празник по награждаването на участниците в конкурса за детска рисунка на Българската православна църковна община „Св. св. Кирил и Методий“ в Хамбург.

С благословението на Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний през изминалата 2016 г. се проведе третият пореден конкурс за детско творчество по идея на Хамбургската енория. Под наслова „Бъди творец” малките художници представиха своето виждане за Сътворението на света. Журито на конкурса избра 12 рисунки, които да красят страниците на православния календар за 2017 г., и още 12 като бонус по повод настоящия 10-годишен юбилей на енорията в Хамбург.

Младите творци, които нямаха възможност да присъстват на награждаването в Хамбург в началото на декември 2016 г., ще получат своите награди тази събота от Негово Преосвещенство Мелнишкия епископ Герасим, главен секретар на Светия Синод.

Детският празник в София е съвместна инициатива на митрополията на Западна и Средна Европа, Софийската духовна семинария и Българската православна църковна община в Хамбург.

За малките художници и техните гости са подготвени куп изненади, сред които вкусни лакомства и специален музикален поздрав от децата от енорията при параклис „Свети Климент Охридски“ към Богословския факултет на Софийския университет.

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...