Янтра днес: ГЕРБ събира средства за църкви и манастири



Източник: в. Янтра днес

Национална благотворителна акция на ГЕРБ и в. “Монитор” за набиране на средства за ремонт на църкви и манастири стартира от Велико Търново. Парите ще дойдат от продажбата на 55 хиляди диска с песента “Заправил Господ манастир” в изпълнение на Стефка Съботинова.

Самата песен е на повече от 150 години, а съвременният й аранжимент е дело на известния български композитор Митко Щерев. Тя е била подарена на Бойко Борисов за рождения му ден.

20 000 от дисковете вече са разпространени с тиража на вестник “Монитор” в деня на един от най-големите и тачени християнски празници, Голяма Богородица. Останалите 35 хиляди броя дискове ще се продават по РЕП-овете. Това съобщи вчера общинският координатор на движението във Велико Търново Мина Илиева.

Събраните средства ще бъдат дадени за реставрация и ремонт на пет стари и забравени църкви и манастири в цялата страна. Един от тях е и църквата в Плаково, построена от Колю Фичето. До края на седмицата започва акция на ГЕРБ в цялата област, в рамките на която ще бъде подарен по един диск на всички младежки и пенсионерски клубове. (със съкръщения)

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...