Изявление по повод движението на индийския гуру Шри Чинмой


В последната седмица морската ни столица е залята с плакати и листовки, които рекламират провеждането на концерт и срещи по медитация, организирани от движението на индийския гуру Шри Чинмой. Под прикритието, че са във Варна с благотворителна мисия да даряват помощи, те правят опити да привлекат нови членове за своето движение.

Прави впечатление, че под маската на милосърдието около 400 души са отседнали за три седмици в луксозния хотел “Кемпински” на Златни пясъци.

Това “духовно” движение не е регистрирано в Дирекция по вероизповеданията при Министерски съвет и със сигурност можем да го отнесем към онези секти, които повреждат духовното състояние на човека. Учението, което проповядват, и методите, които използват, са чужди на християнството и са далеч от нашите традиции.

Призоваваме нашите съграждани да не се подлъгват под обещанията за чудеса, помощи и постигане на вътрешен мир и така да се превърнат в роби на гуруто Шри Чинмой.

Нека да пазим нашата православна вяра и да помним библейските думи “Блажен е оня човек, който не отива в събранието на нечестивци…” (Псалом 1:1).

От пресцентъра на Варненска и Великопреславска св. Митрополия

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...