Гюргевската епископия организира поклонническо пътуване до Русе



Частица от мощите на св. Георги бе дарена на Русе през миналата година. фото: Русе инфоИзточник: Русе инфо

През тази година Гюргевската епископия предприе още една стъпка в насърчаване добрите отношения между двете братски църкви и българо-румънската дружба. За първи път се организират тематични поклоннически пътувания в северната ни съседка и България. Специален обект на внимание са град Русе и регионът.

Така на 27 януари за 55 леи вярващите граждани на окръга имаха възможност да отидат в Catedrala Arhiepiscopală din Târgovişte, Mănăstirea Dealu, свързана тясно с историческите личности Влад Цепеш и Мирча Стари, Mănăstirea Stelea, построен през 1582 и Mănăstirea Viforâta, осветен през 1530 г.

Миналата седмица (на 17 февруари) поклонници посетиха в село Басарбово манастира на Св. Димитър Басарбовски, чиито мощи се намират в Патриаршеската катедрала в Букурещ, скалните манастири в Иваново, старата крепост в Червен, Русе. Специално внимание бе отделено за поклонение на мощите на Св. Георги в едноименната русенска църква.

През месец април и май ще има нови визити.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...