Френската вътрешна министърка честити Великден на православните



Orthodoxie

Събранието на православните епископи във Франция (СПЕФ) съобщи тези дни в комюнике, че е получило поздравително писмо от френската вътрешна министърка по случай православния Великден.

Писмото е било адресирано до митрополит Емануил Адамакис, председател на СПЕФ. В него госпожа Мишел Алио-Мари, министър на вътрешните работи и задморските териториални общности, която освен това отговаря и за вероизповеданията, се обръща към православните във Франция с „най-топли пожелания” по случай празника Възкресение Христово и моли митрополит Емануил „да ги сподели с всички вярващи”.

В писмото си Мишел Алио-Мари изтъква „до каква степен пасхалните празници са повод за всички да бъдат в общение и да се възрадват в единството и различието, които са богатствата на френското православие”.

В комюникето членовете на СПЕФ също изказват благодарност на госпожа Алио-Мари за пожеланията й и за непреставащото й внимание спрямо православните във Франция и в нейно лице отправят благодарност към френските обществени власти.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...