Филм разказва за благотворителя отец Стоян от ДобричO.StoyanНа 27 юни се навършва една година от кончината на отец Стоян Стоянов – благотворителя от Добрич. Духовникът бе председател на църковното настоятелство на храма “Св. Троица” и основател на Духовен център с приют за бездомни и социална трапезария. Насред плановете на отеца за разширяване на социалната дейност към храма, Бог неочаквано го прибира при Себе Си.

Екипът на Milostiv.org решава да почете паметта на отеца по един особено вдъхновяващ начин – като разкаже в късометражен филм за неговата милосърдна дейност. Режисьор на филма „Дела на вярата“ е Радослав Кирков, а гласът зад кадър е на актьора Китодар Тодоров.

Около 20-минутният филм разказва както за началото на социалната дейност на отец Стоян, вдъхновено от опита на Православната църква в Румъния, така и за преобразените съдби и сърца с помощта и примера на покойния свещеник. „Той не говореше какво прави, той го вършеше“, казва за отец Стоян неговият приемник отец Емануил.

Екипът на филма призовава вярващите да помогнат за доизграждането на втория приют в кв. Рилци, както и за продължаване на дейността на Духовния център „Света Петка“, ръководена понастоящем от о. Емануил.

Филма може да гледате тук.

 

Please follow and like us:

Коментари

коментара

БЛИЗКИ ТЕМИ:

Споделете в социалните мрежи