За шеста поредна година в Сяновския манастир се проведе летен лагер



lager manastir(Фоторепортаж)

И тази година манастирът „Света Марина” край село Сяново, на около 55 км от Русе, бе огласен от многолюдно присъствие за цяла седмица. По вече установена традиция летният лагер събра отново над сто миряни, пожелали да помогнат с доброволния си труд за благоденствието на обителта. За четвърта поредна година манастирът посрещна и християни от град Дален, Холандия, с които поддържаме приятелски отношения повече от 8 години…

Manastir_leten lager

Лагерът започна със св. Литургия, отслужена от Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум, която доведе в манастира много хора от Сяново, Тутракан и други близки населени места.

Syanovski manastir leten lager

Всяка сутрин се отслужваше с Литургия, след което започваше облагородяването на святото място. Десетки мъже и жени се трудиха неуморно в обширната площ на Сяновския манастир: косиха, пръскаха овошки, събираха и рязаха дърва за зимата, помагаха в изграждането на стаи за гости, положиха основите на бъдещата фотоволтаична инсталация.

O. Stefan leten lager

Отец Стефан Стефанов

10986635_1011751498859803_1644417152924403883_o

Lager manastir

Децата, доведени от своите родители, тази година бяха над 30, като най-малкото от тях е на 1 година и 5 месеца. То бе заедно със своята майка, брат и сестра, които за втора година идват от Нови Сад, Сърбия. По-големите от тях бяха поверени на педагога и богослова Соня Падалска, и всяка сутрин участваха с интерес в специално подготвените за тях занимания.

Leten lager manastir

Leten lager manastir

manastir lager

manastir leten lager

Преди вечерното богослужение всеки ден се четеше християнска литература и се провеждаха беседи в храма от духовниците: архимандрит Самуил, отец Стефан, отец Георги, отец Димитър, отец Сава и отец Давид.

manastir lager

Особено вълнуващо преминаха вечерите край лагерния огън, в които мнозина показаха своите таланти. Китарата на Людмил създаваше чудесна атмосфера. Паметна ще остане пиесата, представена от русенските деца. В песни и смях тези вечери преминаваха неусетно, зареждайки всички с енергия за следващия ден.

lager manastir

Дойде и краят на лагера, като всички единодушно решиха – следващата година пак сме тук!

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info

<strong>Notice:</strong> Credit Card fields are disabled because your site is not running securely over HTTPS.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...