Слово към родителитеСамо децата и светците се държат за Теб, Господи; останалите се бунтуват срещу Теб.

Децата и светците са на границата между царството на битието и сянката на небитието.

Няма родители на земята. Родителят е на Небето. На земята има само настойници; и това е голяма чест.

Поверено ви е най-скъпоценното благо, което има Бог, настойници. И това е голяма чест.

По-щастлив от вас ще е онзи, който изобщо не се е раждал и комуто нищо не е било поверявано, ако грижите ви са съблазън и убийство на душата.

Защо се радвате на децата, щом не смятате да ги пазите като небесни ангели? Защо плачете, когато ви оставят рано и побегнат при ангелите? На чуждо сте се радвали и за чуждо плачете.

Не се грижете само за тялото на децата ви, защото и лисиците правят това за лисичетата. Но се погрижете за Бога в децата ви. Опазеният Бог ще извърши всичко останало. И това, което събирате с мъка за децата си, Той ще им събере без мъка, бързо и лесно.

Не изгонвайте Бога от вашите деца, защото ще им изгоните мира, и щастието, и здравето, и добруването.

И цялата земя да оставите на оставените от Бога, ще я оставите на гладни, които ще изпоядат всичко и ще умрат от глад.

Не осигурявайте на децата си парче хляб, а парче душа и съвест. И децата ви ще бъдат осигурени, а вие благословени и в двата свята.

Грижете се за чуждото имущество повече, отколкото за своето, и наградата ви ще бъде неизмерима.

Царски деца са ви поверени. Истина, Царят няма да даде малка награда на тия, които са Му опазили царските синове и не са изтрили името на Родителя от паметта им.

Царят ви гледа през очите на децата ви и чака вашия отговор. Ако отговорът бъде смъртоносен, Царят ще си тръгне от децата ви и вие ще се грижите за трупове.

Децата и светците се държат за Теб, Господи мой, останалите се бунтуват срещу Теб. Децата и светците са Твоето изпитание за света.

Пази се, душо моя, пази се и не съгрешавай.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

1 Отговор

  1. srebrova каза:

    Братя и сестри,
    Това послание би трябвало да стигне до всеки родител.
    Имам поглед върху това, което става в българското училище. Извратените права, с които пълнят главите на подрастващите са като бумеранг. По-голямата част от ученицити нямат нито срам, нито страх. Те не умеят да си поставят граница, а и няма кой да им я наложи.