Мрежите на самотатаМоже да харесате още...

7 Отговори

 1. Васко Ви каза:

  Изключителни думи на човек с много духовен опит. Много мъдри и много полезни. Дано повече хора ги прочетат и осъзнаят.

 2. Т. Георгиева каза:

  [quote name=“Васко Ви“]Изключителни думи на човек с много духовен опит. Много мъдри и много полезни. Дано повече хора ги прочетат и осъзнаят.[/quote]
  Св. Николай Сръбски казва „Всеки дръж на дистанция, а душата доближавай до Бог“. Това е начин да се избегне самотата. Тя е верен спътник на оня, който си е избрал неподходящи приятели. Обграденият с ласкатели е самотен, защото те първи ще му обърнат гръб и ще го предадат.
  Истина е и това с постигнатите цели. Само крайно непрозорлив човек не би си дал сметка какъв ужас е да постигнеш всичките си желания. Такъв ужас е и ако желанията на човек са само материални или задоволяващи суетата и амбициите му да властва над другите.
  Случвало ми се е неведнъж и това, Бог да не допусне да чуя нещо гадно, казано по мой адрес. И когато се обърна по посока на звука съвсем несъзнателно и погледна човека, виждам колко е ужасен от от думите си, който не съм чула от разсеяност. Тогава за да го успокоя му се усмихвам и виждам облекчението му.

 3. Читател каза:

  В текста е допусната малка неточност. Още в първите абзаци е споменато името светител Филотей Московски. Но всъщност става дума за светител ФИЛАРЕТ Московски. Погледнах оригинала.

  Иначе, текстът казва ценни неща.

 4. Читател каза:

  В текста е допусната малка неточност. Още в първите абзаци е споменато името светител Филотей Московски. Но всъщност става дума за светител ФИЛАРЕТ Московски. Погледнах оригинала.

 5. Пламен Евгениев Сивов каза:

  Благодарим за корекцията!

  [quote name=“Читател“]В текста е допусната малка неточност. [/quote]

 6. Пенчо каза:

  Да, за съжаление има и ужасно лицемерни свещеници. Аз познавам един такъв в Кърджали, който заблуждава целия овчедушен православен народ в България, че върши нещо, но само се пъчи като паун…..Има едно определение – „съветски поп“ или „червен поп“, което го характеризира най- добре. Той използва християнството за задоволяване на своята бесовска „марксистка“ гордост и манипулиране на „мъртвите“ души в родината ни…как да го спрем?

 7. Николинка Найденова каза:

  Изключително полезно,душеспасително четиво. Истината,според мен е,че тези неща трябва да се изучават в училищата в специален учебен предмет(няма никакво значение как ще се наименува предмета,вероучение, или история на религиите, или нещо друго) Важното е да се образоват децата ни от най-ранна детска възраст,ако искаме част по-скоро да има промяна в мисленето, промяна в манталитета,промяна в житието и битието на българската нация и приближаването ни към Бога. И НЕКА БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ И БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА! АМИН!