Лидия е вече Юлита


От вчерашния репортаж на бТВ за пострижението, извършено от Пловдивския митрополит Николай пред затворените порти на манастира "Св. св. Кирик и Юлита" в новата игумения на манастира мнозина разпознаха Лидия Илинова, авторка и активна участничка в Православие.БГ. Пострижението беше отразено и в новинарската емисия "По света и у нас" по БНТ.

Лидия беше постригана с монашеско име Юлита. Тя е на 51 години, родена е във Велинград, има икономическо образование и в момента завършва богословие. До пострижението си работеше във фирма за недвижими имоти. Нейни статии можете да прочетете тук и тук.

Екипът на Православие.БГ пожелава от сърце на сестра Юлита Божието благословение и водителство по благодатния път, който е избрала.

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...