Митрополит нахока майстори зографиМоже да харесате още...

5 Отговори

 1. p_stefanos каза:

  Не съм виждал какви са стенописите, но като виждам архитектурата, най-добре е храмът да бъде съборен и всичко да започне от начало. Бедата е в това, че има още много подобни архитектурни недоразумения, пред които зографските такива бледнеят. Най-много са нелепите храмове в София, където същият беше викарен епископ.
  Но ако всичко ще се прави по негов вкус и модел, по-добре е да си стои така. Няма критерий в нашата църква, защото всичко е от кол и въже.

 2. chorbalan4o каза:

  нищо и няма специално на тази архитектура. на мен ни харесва. 🙂

 3. blago4estiwia каза:

  Така трябва да се деиства! Това е вселенски владика!
  ПАЗИ БОЖЕ СЛЯПО ДА ПРОГЛЕДА!
  алилуя

 4. faf каза:

  Ако Достоевски беше жив,и решеше да продължи „БЕСОВЕ“ то в във вторият том Пловдивският православен дерибей,щеше да бъде един от прототипите! Момчето което се опитва да разбира от всичко,се оказва че всъщност не разбира от нищо.говори за стенописи в храма,че не били канонични,а какво е направил със зградата на митрополията в Пловдив знаете ли.До преди неговото идване тази зграда беше паметник на културата,сега е – ВЕРТЕП.С привкус на ориент.Това е ! Покойният Арсений,както и друг път съм казвал бе отявлено ченге,но бе монах и не си позволи да пипа безразборно из епархията.Трудно действаше,но онова което направи не бе – КИЧ. И не се качи на автомобил за 280 000 евро……..Въпроса е откъде са тези пари,от Църквата,от свещите,от касите ……..или от БСП? Кажете,аз зная отговора!

 5. asd каза:

  Кажи отговора;-) faf че мак.бр.символи е 20;-)