Напусна ни отец Павел СтефановМоже да харесате още...

9 Отговори

 1. Стефан Стефанов каза:

  Колко изненадваща тъжна вест. Покрусет съм. Бог да го всели в място светло – беше невероятно критичен, но невероятно светъл.

 2. Georgi Danovski каза:

  Бог да упокои душата му в селенията на праведниците! Отец архимандрита беше истински учен и богослов!

 3. Стефан Стефанов каза:

  Когато тази пролет отец Павел стана професор, под информацията, в която се казваше, че е първият монах професор в новата история на БПЦ, написах коментар: Достоен! Дай Боже да е първият епископ професор!
  Да изследва и донатизма във връзка с все по-нарастващото му проявление в нашата църква.
  Той, както винаги светкавично ми отговори: Нямам намерение да ставам епископ. Чак толкова не съм паднал. В БПЦ се нарушават каноните и епископите са слуги на митрополитите, вместо да имат собствени епархии. Опелото е в понеделник, 9 юли от 10 ч. в русенския катедрален храм. Сигурно ще бъде погребан в старото си расо, защото ново едва ли има. Беше истински монах, истински духовник, истински богослов, истински човек – истински Божий

 4. Georgi Traikov каза:

  Бог да прости отец Павел. Освен всичко друго, сега няма кой да ни прави сверка на писанията. Бог да го прости. Бях свикнал с него.

 5. Цветомир Андреев каза:

  Бог да го прости… Ще ми липсват и писанията му, които макар и директни, бяха много точни и ерудирани!

  Вечна му памет и Бог да го прости!

 6. християнка каза:

  Липсваш, о.Павле! ……ЛИПСВАШ !
  Покой на душата ти!

 7. Владо каза:

  Бог да го прости ! Вечна му памет !

 8. Ана-Мария Ангелова Димитрова-Попова каза:

  Бог да прости о.Павел! Време ли беше, Господи, той да си почине от трудовете си?… Много ми е мъчно и като че ли напоследък все такива ненавременни, тъжни събития… Но Ти, Господи, ще обърнеш тъагата ни на радост. Аз чакам…

 9. свещ. Владимир каза:

  Познавах отец Павел само от статиите му. Винаги ме е впечатлявало писаното му слово с магичната способност да увлича. Ще ми липсва „Дон Кихот“, един от най- ерудирани богослови на съвремието ни в България.
  Бог да те прости, брате, и да ти подари вечен покой в Царството Си.