Нарочиха игумен заради радиоМоже да харесате още...

6 Отговори

 1. semo_semkov каза:

  Най-вероятно игуменът о.Поликарп „си е показал рогата“. Ама то от начало нещата си тръгнаха „хлъзгаво“ в Руенския манастир. Беше ясно от самосебе си, че рано или късно „издънка“ ще има и тя не закъсня. Не само, че ще се разпадне братството, ами и игуменът е потънал в борчове, от които не знам как ще се избави! Така е, като вместо скромно с монашество, се заеха с разни непосилни за сана и поприщено им неща, подкладени от скрита гордост-да се покажем, да демонстрираме „що е истинско монашество“. На сега да им видат истинските „лица“. Стига с тая маска. И на тях и на всекиго трябва да е ясно, че гнилият плод все някога се скапва и губи „красивия“ си вид. Бог да им помогне да се вразумяват о време!

 2. mmm каза:

  за каква издънка говориш? в статията се говори само за слухове, които архиерейският наместник отрича, нищо повече
  а монашеството не е само отшелничество, но и проповедничество, в България имаме по-голяма нужда сега от второто

 3. angalii каза:

  mnogo e lesno da kritikuvate otstrani,no nikoi ne znae kakav trud poloji igumena za da ima dnes manastir v koito monasite da nedovolstvat!!!a otec Polikarp e bqla lqstovica sred monasite v BG.

 4. semo_semkov каза:

  Братле, самомнението променя човек до неузнаваемост! Именно това визирах за младите монаси с „големи“ амбиции ,но с малко истински монашески опит. Относно бялата лястовица: Пролетта се характеризира с множество черни лястовици, а бялата е от приказките.Може и да не ме разбра, няма значение. Разпада се лесно оная къща дето е без основа!

 5. Teodor каза:

  А бе, това българите сме станали страшно завистлив, тъп и ограничен паплач!
  Едно велико нещо се случи в България – има православно радио, от което се просвещават и връщат към вярата младите! Има ново проповедничество и едно братство, което може да бъде пример за подражание! Има една нова общност, подкрепяща новите апостоли на вярата, които използват всичко, както е било и през ранните векове, за да спасяват души!
  Занемейте, бе хора, иначе Бог ще Ви затъкне, … нищо, че е Милостив, Той пази ония, които помнят заповедите му ЗА ДА ГИ ИЗПЪЛНЯВАААААТ!

 6. semo_semkov каза:

  Тошко, първо това радио преобладавощо сеу обикновенно светско музикално, с тук-там нещо религиозно. Второ, не ми говори за пример на подражание от такъв, дето е забравил осмата, пък може би и някоя друга божия заповед.И трето, не ми сравнявай, някакви си младоци с апостолите. Тия дето ги мислиш за събременни „апостоли“ са доста далече от оная харизма на Св.Дух осенил ги на Петдесятница. И проч. …..Стига с тоя прах в очите на ония, дето не са им ясни нещата от кухнята на Църковния живот.