Бог да прости Дядо Добри!

(1914-2018)

Днес на 103-годишна възраст е починал Дядо Добри. Светецът от Байлово, както го наричаше целият български народ, признат за най-големия частен дарител на патриаршеската катедрала “Свети Александър Невски“, си отиде от този свят, завещавайки ни надежда и вяра, че светостта е възможна и днес, в реалността на този покварен свят.

Целият му живот бе свидетелство за присъствието на Царството Небесно тук, на земята! В негова памет да си припомним статията „Да бъдеш Божий странник“ и едни негови думи, които днес звучат като завет към нас: „Не се отчайвайте, защото отчаянието е лошо нещо!„…

Тялото му ще бъде изложено за поклонение в църквата в село Байлово тази вечер. Храмът ще бъде отворен цяла нощ. Тази вечер от 21 ч. архим. Василий (Савов), протосингел на Софийската света митрополия, и отец Ангел Ангелов  ще отслужат трисагий в храма в Байлово. В утрешния ден от 8 ч. ще бъде отслужена заупокойна св. Литургия. На 15 февруари от 8 ч. отново ще се отслужи св. Литургия, а след нея ще бъде извършено и опелото на Дядо Добри и самото погребение, се уточнява в съобщение от Кремиковския манастир.

Бог да го прости и да приеме душата му в селенията на праведните!

Коментари

коментара

Близки теми: