Българска и македонска делегация в Рим, послучай 24 майИзточник: news.bg

Българска делегация, водена от председателя на Народното събрание Георги Пирински ще посети днес храм "Св. Св. Викентий и Анастасий" в Рим.

По време на визитата си в България от 23 до 26 май 2002 г. папа Йоан Павел ІІ обяви, че Светият престол предоставя храма на българската общност.

Делегацията ще се срещне с Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейски митрополит Симеон и неговия викарий Тивериополският епископ Тихон, който е и председател на църковната община в Рим. На разговора ще бъдат и членовете на църковното настоятелство на храм "Св. Св. Викентий и Анастасий".

Македонска държавна и църковна делегация, водена от председателя на македонския парламент Любиша Герогиевски, също е на посещение във Ватикана.

Днес македонската делегация ще посети базиликата "Свети Павел", след което е предвидена среща на председателя на македонския парламент Любиша Георгиевски с председателя на Камарата на представителите на италианския парламент Фаусто Бертиноти.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...