Българска православна църковна община в Милано


МиланоВ италианския град Милано вече има Българска църковна община – „Рождество Христово”.  Българинът Боян Мицов, който е богослов по образование и живее в Милано от 1998, стана домакин на заседанието, на което е избрано църковното настоятелство.

На 2 април 2006 десетина българи се събират в дома на Боян и Даниела Мицови в Милано. Двамата съпрузи посрещат и отец Ивалин Славов, който е енорийски свещеник в асеновградските села Долно Славово и Горно Славово.

„Съобщихме на много хора, но понеже някои работят и събота, и неделя, беше трудно да се съберат повече”, разказа отец Ивалин.

Той е избран за председател на църковното настоятелство. В него членуват шестима българи, в това число и семейство Мицови.

„За да има българската църковна община храм, нашите владици трябва да потърсят съдействието на местния католически архиепископ”, уточни отец Ивалин.

„В Милано например румънците имат своя църква, където се събират хиляди”, разказа още отец Ивалин, който е завършил Богословие в Букурещ. Румънските църковни общини в Италия са около 50.

Първата мисия на Българската православна църква в Милано се осъществява по инициатива на Дирекцията по Вероизповеданията към МС.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...