Варненските енории в помощ на бедстващите семействаHram_Sv.tsar Boris _Varna

Доброволчески и благотворителни инициативи в помощ на пострадалите от водното бедствие в кв. Аспарухово се организират в голяма част от варненските храмове.

Енориаши и свещеници от храма „Св. цар Борис“ в кв. Аспарухово са се включили в борбата с водната стихия още в първата тежка нощ. И към настоящия момент продължават да помагат в разчистването на улиците и разпределянето на храни. Предстоятелят на храма отец Добромир е част от кризисния щаб.

В Духовно–просветния център „Св. архангел Михаил“ събират одеяла, чаршафи, дълготрайни храни и консерви, по информация на кризисния щаб именно това са най-необходимите неща за бедстващите хора. Доброволци от енорията на храм „Св. Николай“ са се включили в разчистването и отстраняването на щетите.

От енорията на храм „Св. Атанасий“ са предоставени пет палета с минерална вода. Доброволци участват в почистването на домове и улици и в разнасянето на храни сред бедстващите. В храма стартира едноседмична дарителска кампания за събиране на средства за подпомагане на конкретен дом, пострадал тежко от стихията.

 

Източник: www.bg-patriarshia.bg

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...