Великият пост. Протойерей Антоний Милушев и Димитър Митев в „Живото слово“Днес (9 март), от 20:30 часа предстои поредното издание на „Живото слово“ – предаването за вяра и култура в ефира на радио „Епархийски глас“, с повторения в петък и неделя по същото време, както и от 3:00 ч. през нощта.

В първата част на предаването по темата за началото на Великия пост ще гостува  протойерей Антоний Милушев, свещенослужител в Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“. Отец Антоний ще говори за покайния канон на св. Андрей Критски; за парадоксалната радостотворна скръб, характерна за нас, християните, особено през великопостния период; за войната като изпитание за всички ни; за любимата му Света Гора; за това какво е да служиш в най-големия храм в България – дом и символ на Православието у нас. И не на последно място – за новостроящия се храм „Св. Пимен Зографски“ в район „Изгрев“, на който той е предстоятел.

Във втората част на „Живото слово“ ще се срещнете словесно с Димитър Митев, който събра историите на родни и чуждестранни презвитери в нашумялата не само в православните среди книга „Как станах свещеник“ .

Водещ на този брой на предаването ще бъде Ангел Иванов.

Медията на Софийска света митрополия „Епархийски глас“ можете да слушате ТУК>>>

 

Източник: Софийска света митрополия

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...