Вероучение за учители и ученици ви кани на виртуална среща за боядисване на яйцаЗа трета поредна година децата от Неделното училище при храм „Въздвижение на Св. Кръст Господен“ кв. Лозенец ще боядисват великденски яйца. Тази година сайтът ни verouchenie.com ще бъде партньор на децата, за да осъществят проекта си безпроблемно и да поканят приятелите си.

Досега празникът им се случваше на Велика събота в двора на храма, а поканени бяха всички деца от неделните училища из цяла София.

Тази година това няма да бъде възможно, заради извънредното положение в цялата страна. Но коронавирусът не е причина традиция и общуването между децата да прекъсва.

Подтиквани от този мотив решихме да използваме наличните средства за общуване и заедно да организираме онлайн боядисване на яйца и радостна среща за децата.

Ще използваме общодостъпни канали, а всичко, което е нужно, е да се включите от домовете си. Това може да стане чрез телефон, таблет или компютър с активна интернет връзка.

Подгответе сварени яйца, боя и идеи за декорация. Ще има нови техники, както и разговор за празника на празниците – Възкресение Христово.

Имаме изненада, която всеки ще изработи в този процес, а след карантината ще ги съберем в храма.

Заедно ще подготвим празничните яйца, на Велика събота в 12:00 часа.

Очаквайте линк за среща и точни указания за включване.

Цялото събитие ще можете да гледате на страницата ни във facebook.

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...