В Екатеринбург почитат паметта на Николай ІІ и неговото семействоБГНЕС

Поредица от прояви в памет на 90-ата годишната от мъченическата кончина на последния руски император Николай ІІ и членовете на неговото семейство започват в Екатеринбург.

По последния път на царското семейство ще премине днес литийно шествие – от железопътната гара Шарташ до изградения на мястото на техния разстрел храм. Вярващите ще посетят трите храма, чиито основи бяха поставени по време на пребиваването в Екатеринбург на Руското литийно шествие “Под звездата на Богородица”, където те ще спрат за кратки молебени. Николай ІІ, който се отказа от престола на 15 /2/ март 1917 г., беше разстрелян без съд и присъда през лятото на 1918 г. в Екатеринбург заедно с жена си и децата си в мазето на “сграда със специално предназначение”. Руската православна църква обяви Николай ІІ и членовете на неговото семейство за светии.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

4 Отговори

 1. prokimen каза:

  Това царско почитане придова формата на чиста проба ерес, че той бил „изкупител“ на Русия.

 2. Ангел Небесен каза:

  мнението на Прокимен, само това да им беше косура на братушките, цена нямаше да имат; обаче това е само една малка част от религиозно-суеверните им практики, другата, по-голямата още дави в алкохолни изпарения масовото средно ниво, което пък най-нагло си въобразява, че изразява някаква духовност.
  Самодържавие, самодържавие и пак самодържавие!

 3. Al Rashid каза:

  Наистина е така относно Руснаците, но има и други неща които мога да добавя, но не искамъ да засягамъ гъ. А.Романовъ, който е техенъ сънародникъ, пъкъ и порталътъ приема солидни субсидии от Русия /както и от някои протестантски организации/. Което напълно обяснява Русо-Сърбо-Славянофилията и тези крайни Православянски тенденции у нашего много уважаемаго господина Романова и въ това число целия порталъ на pravoslavie.bg. Тук е място да започнем сериозен размисъл до колко горе споменатите са лоялни към България, съответно НАТО и ЕС, и не е ли време да се направи проверка не минават ли техните приятелства с Русия границата на предателство. Все пак Русия е враг.

 4. plamen каза:

  Драги (драга? – защото псевдонимите ме хвърлят в едно колебание – както пише Ботев: „Мъж ли си, жена ли, или хермафродит – звяр или риба?“), къде раздават „солидните субсидии от Русия“, та да се наредим на опашката начело с г-н Романов? Дали съществува начин да се мисли и чете първо, пък после да се пише, било с ер-големи или без? Пожелавам ти и ти да се уредиш така, както сме се уредили ние, хитреците от Православие.БГ – от протестантските организации да ни плащат да пишем срещу Русия и да рушим Православието, а руснаците да си плащат като попове, за да пишем срещу НАТО и протестантизма.

  И не ти ли прави впечатление, че тази новина идва от светска новинарска агенция? И на тях ли им плащат руснаците? Много масраф, много нещо, бая ги изпотихме братушките откъм разходи напоследък, аман! (С последните турцизми ти се подмазвам заради арабския псевдоним, белким уредиш субсидия от някой петролен шейх).