Георги Първанов: Толерантността между етносите, религиите и партиите няма алтернатива


„Мисията на президента е да обединява, не да разделя и да противопоставя. Убеден съм, че толерантността между етносите, религиите и партиите няма алтернатива; че управлението чрез максимално съгласие е най-сигурната гаранция за успеха на България”, заяви президентът Георги Първанов в годишното си обръщение към Народното събрание и нацията, предаде БНР.

„Първият ми голям ангажимент, поет при полагането на клетвата тук, преди четири години, беше да работя в името на националното помирение и съгласие. Всяко мое действие от този момент до сега беше мотивирано от разбирането, че съм президент на всички български граждани – без значение на етническия им произход, религия, възраст, местоживеене. На всички – независимо от това дали са гласували за мен или и досега яростно ме отричат”, каза още държавният глава.

Според информация от тази сутрин Негово преосвещенство Знеполски епископ Николай е присъствал в Народното събрание за обръщението на президента по повод четири години от встъпването му в длъжност.

Целият текст на обръщението

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...