Германец и българка отричат Баташкото кланеМоже да харесате още...

6 Отговори

 1. Дон Кихот каза:

  Масовите убийства в Батак са факт. Но те не са извършени от турците, а от съседните помаци, т.е. българи колят българи.
  .
  Ислямизацията на Родопите през ХVІІ-ХVІІІ в. е извършено до голяма степен доброволно под влиянието на проповеди на дервиши. Разказът на поп Методи Драгинов е един от многото възрожденски фалшификати. А прословутият филм на „академик“ Дончев е създаден за оправдаване на т.нар. възродителен процес и свързаните с него насилия и убийства.

 2. klioskov каза:

  Ако някой плати достатъчно пари на определени „историци“, те с удоволствие биха написали,че ПЕТ ВЕКОВНОТО ТУРСКО РОБСТВО е измислица. Докога нашите държавници ще позволяват да се подиграва кой от къде се вземе с историята и народа ни???

 3. Idiot каза:

  Абе кои са тези?!? От коя тъмна дупка изпълзяха!?! Да се връщат обратно там. Сигурен съм, че Божидар Димитров ще ги размаже на тая кУнфИренция. Ще ги бие като шкембе о плет и като маче о дирек. Да ги изяде със парцалките и да ги изплюе. Ега ти нахалитетите! Те ще ми пишат историята на България!!! За немеца, че е такъв – ядва се, но тая, …, айде сега, как да я нарека? Писнало ми е от либерализъм. Това е тя жестоката диктатура на 21-и век. Докъде стигнахме!?! Някакъв си немец да ни учи на българска история!!!
  АААААААААААААААААААААААААААААААААА!!! Да се махат, да си вървят!!! Не ги искам! Не са добре дошли!!!:sad:(((((((((((((((((((((((((((((((((((

 4. Дон Кихот каза:

  Не е турско, а османско; не е робство (нашите прадеди не са били роби, а са имало по 500-600 овце), а господство.

 5. rki каза:

  Кихоте, пиле шарено ти да не си потомък на тези помаци – османлии?
  И защо `сичкото мусулман в България забрави своя произход? Та нали техните прадеди са били в башибозука!

 6. p_stefanos каза:

  Митологизация в някаква степен неизбежно има. Такава е нагласата на човешкото съзнание. Митологизация на исторически личности и събития съществува във всички народи и епохи. Включително и в 21 век. И при Крали Марко има митологизация, и при Балканджи Йово, и при Васил Левски, и при Христо Ботев. И при партизаните имаше митологизация, и при най-чутовния сред тях – Янко (Т. Живков).
  В митологизацията няма нищо неестествено и нищо лошо. Важното е да няма принципно разминаване с обективните исторически факти. В конкретния случай с Баташкото клане подобно разминаване няма. Претенциите за реситуиране на националната ни история от страна на чужденците са жалки, а от страна на тази продажна безродница – отвратителни и отблъскващи. Жалко, че нашата нация не владее изкуството на бойкота – тази заслужава да бъде бойкотирана и изолирана от цялото българско общество.
  Много е тъжно, че висшето ръководство на БПЦ отново не реагира по проблема. Отново познатото безхаберно мълчание, отново вероятно ще се появи някакъв закъснял текст с обтекаеми фрази, след като всичко вече е казано и темата изгуби актуалност. Затова и БПЦ губи актуалност. Жалкият навик да се ослушаме, какво ще кажат най-напред този и онзи, за да не сбъркаме нещо. А е много по-добре и по християнско дори да сбъркаме, но да имаме позиция.
  Баташкото клане продължава.