Две трети от родителите и учениците одобряват изучаването на религия в училищеМоже да харесате още...

6 Отговори

 1. Християнче каза:

  След като предмета религия трябвало да се преподава по „СВЕТСКИ“ от учители,минали през „СПЕЦИАЛНИ КУРСОВЕ“,не и от свещеници,следва,че богословските факултети са ненужни за производство на кадри – Специалисти по религия с педагогическа правоспособност. НОРМАЛНО ЛИ Е ТОВА БЕ ДРУГАРИ „ХРИСТИЯНИ“ ?

 2. haarez80 каза:

  как каде-преквалифицират се в продавачи по сергии,таксимертови шофьори…е в най – добрият случай като училищни психолози…..и не е ли по редно религията да е равноправен предмет ,иначе трябва да се състезава със сип-ове и зип-ове по информатика и езици….те са залога да си “успешен“ в днешно време,родителя не се замисля че детето му е душевно бедно и неграмотно….а да не говорим за факта че дори и да стане задължителен предмет качествените богослови се броят на пръсти,вече са устроили живота си къде по-добре ,къде по-зле и едва ли ще подадат ръка на тези които при завършването си са ги ударили през пръстите…..в сегашната ситуация много хора ми казват “ ама ще ни порибят,а турци , я американци, я някой друг…“ ,ами да ни поробят казвам аз ,защото имаме свобода и не я ценим,не знаем какво да я правим,явно сме родени да бъдем роби…това е положението и такова ще остане докато на всички родолюбци и христолюбци не им стане ясно че в ЕДИНЕНИЕТО Е СИЛАТА,т.е. една птичка пролет не прави….

 3. ... каза:

  Ученето на историята на християнството какво ще помогне срещу наркотиците? Нищо. Само беседи по темата ще помогнат, а не някакфо си учене на история което ще оттгекчи. Ако въведат за учебник „Ьристиянска етика“ ептем е загубена работата. Това е типично католическа книга. Сигрурен съм, че има изготвени и български учебници по вероучение.

 4. ... каза:

  Ученето на историята на християнството какво ще помогне срещу наркотиците? Нищо. Само беседи по темата ще помогнат, а не някакфо си учене на история което ще оттгекчи. Ако въведат за учебник „Ьристиянска етика“ ептем е загубена работата. Това е типично католическа книга. Сигрурен съм, че има изготвени и български учебници по вероучение.

 5. haarez80 каза:

  ей,не се изказвай неподготвен,аз мога са си позволя да критикувам но имам моите дела зад себе си ….знам че говориш от сърце и защото си още ученик….но ще ти го кажа направо…изказваш се адски неподготвен…след като парадираш че трябва да се говори по съвремени теми защо наричаш предмета вероучение….той не съществува повече от 60 години и не си ли задаваш въпроса дали няма някакви непреодолими законови пречки предмета да носи името религия,а не направо вероучение…и за твое сведение драги,ако се казва история на религиите или само религия ще трябва да се преподава само от дипломирани богослови в православните бгословски факултети,тези завършили ислямският институт няма да имат такова право….започваш ли да схващаш картинката или искаш още по – опстойно обяснение….и да те питам ти посещаваш ли сип или зип по религия и колко хора около тебе са поискали официално такъв предмет в училище….няма да те питам за неделно училище или понеже си “голям“ вече за катехизаторски курсове към храма в който ходиш на служба…нещо да кажеш по въпроса…

 6. ... каза:

  Ще кажа, че трудно ви разбирам, поне последните ви неща разбрах. Във Видин няма възможност за ЗИП, СИП, беседи и всякакви др такива религиозни неща, нищо таквоо не се говори. Предполагам не сте били в този край и не знаете как стоят работите. За църква и др такива нищо не се чува, все едно не съществуват. Офицялна религия призната в България е православието, така че е нормално да се изучава то, а не просто някакви си религии. Както се изучава българската история така трябва да се изучава и православието, което е офицялна религия.

  Същността на вероучение и религия са една и съща. Наркотиците нямат друго име (старо ново). Намирам неуместно това подхвърляне, дори го приемам за безсмислено заяждане. Надявам се да не е таково.