Държавата дарява 100 хиляди за новостроящ се храм



100 хил.лв. от остатъка от държавния бюджет са постъпили по сметката на новостроящия се храм "Св. св. Кирил и Методий" в Ловеч тези дни, съобщи вчера Ловчанският владика Гавриил. Според него към момента в градежа на православната катедрала били вложени 630 хил.лв. Средствата били събрани предимно от дарения.

Около 1 млн.лв. пък трябвали още, за да се завърши храмът. Парите се очаквали основно от спонсори. Търсели се и възможности да се кандидатства по програми на ЕС.

Едва 2 500 лв. били набрани чрез SMS-и за две години по тел. 1560 към МТел.

* Забележка от Ловчанска Митрополия към текста на новината:
 
– До момента за строителството на катедралния храм в Ловеч са изразходвани около 400 000 лв. Подписан е договор за 220 000 лв. – до кота 9.20.

– Номерът на SMS-а към MobilTel за дарителите е 1561.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...