Епископ Николай отслужи св. Литургия за празника на Св. Николай Софийски


В столичния храм “Свети Николай Софийски” на ъгъла на улиците “Опълченска” и “Пиротска” бе отслужена св. Литургия по случай празника на светеца, който православната църква отбелязва на днешния ден, информира агенция Фокус.

Литургията бе отслужва от Негово преосвещенство Знеполският епископ Николай, викарий на Негово Светейшество Български патриарх и Софийски митрополит Максим в съслужение с протосингела на Софийска света митрополия Негово Високопреподобие архимандрит Йоан и свещеници от столични храмове.

Епископ Николай продължава да изпълнява задълженията си на викариен епископ на Софийска Св. митрополия, докато Светият Синод на Българската православна църква разгледа оставката му, подадена в началото на месец май.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...