Записват желаещи да скочат за кръста в Дунава на Йордановден


До 6 януари в секретариата на Русенската митрополия и отдел "Култура" на Общината ще става записването на желаещите да скочат за кръста в Дунава на Йордановден. Това съобщи за RuseInfo.net секретарят на духовната институция Ангел Младенов.

По думите му досега няма русенци, направили положително волеизявление за събитието, което ще започне в събота от 9 часа с литургия в храма "Света Троица". Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Неофит ще води тържественото богослужение и литийното шествие, което ще се насочи към понтон № 8 (под х-л "Рига") след 11 часа. Там ще бъде строена рота от русенския гарнизон. На тържеството ще присъстват областният управител Мария Димова и кметът Божидар Йотов.

Отправен бе призив желаещите да скачат да отидат към 10.30 ч. на мястото, за да им бъде направен медицински преглед.

Към паричните награди, приготвени за най-бързия плувец ще се добавят и 100-те лева на местния авантюрист Тодор Пасев. По традиция, преди скачането за йордановския кръст, Тодор Пасев и приятелите му ще направят шоу-демонстрации пред русенци на централния площад.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...