Започна поклонническият поход „Рилският Чудотворец“Архив, снимка: Иван Шишиев

По вече утвърдена благодатна традиция поклонниците в ежегодния поход „Рилският Чудотворец“ потеглиха днес от София на път към Рилската света обител. Преди това те взеха молитвено участие в светата Литургия, оглавена от отец Ангел Ангелов, в столичния храм „Св. София – Премъдрост Божия“.

Най-големият поклоннически поход в България се провежда за девети пореден път. Маршрутът преминава през три от най-красивите български планини – Витоша, Верила и Рила. През петте дни на прехода до манастира участниците ще изминат пеша повече от 100 км, като нощуват на палаткови лагери в района на различни населени места. На петия ден от пътуването групата ще достигне Рилската света обител, където ще се поклони пред мощите на Рилския чудотворец, а на следващия ден ще вземе молитвено участие в светата Литургия за Преображение Господне – един от най-големите християнски празници през лятото.

„Рилският Чудотворец“ се организира от Богословския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Столичната община и храма „Св. София – Премъдрост Божия“, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит.

В миналогодишния поход се включиха 240 поклонници на различни възрасти. Припомняме ви някои от най-паметните моменти от миналата година, представени от фотографа Иван Шишиев.

Коментари

коментара

БЛИЗКИ ТЕМИ: