Заупокойна св. Литургия за годишнината от кончината на патриарх МаксимPatriarh MaximНа 6 ноември 2015 г. се навършват три години от мирната кончина на приснопаметния патриарх Максим.

По този повод на 31 октомври (събота) в Троянската св. обител ще бъдат отслужени заупокойна св. Литургия и панихида за упокоилия се български патриарх.

За заупокойните служби в Троянския манастир ще пристигнат Негово Светейшество патриарх Неофит и архиереи на Българската православна църква.

Началото на заупокойната св. Литургия е 9 ч., а на панихидата – 11 ч.

„Да отдадем почит на патриарх Максим като отправим заедно молитва към Бога за упокоението и вечното спасение на неговата душа“, е призивът към миряните в съобщението на патриаршеския сайт.

 

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...