Заупокойни служби ще бъдат отслужени във Варна в памет на митрополит КирилНа 9 юли се навършват 5 години от кончината на Варненския и Великопреславски митрополит Кирил.

В негова памет на 7 юли (събота) от 9 ч. Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан ще отслужи Заупокойна св. Литургия в катедралния храм “Успение Богородично” във Варна в съслужение с храмовото духовенство и свещеници от епархията, след което в храма ще бъде извършена панихида.

На гроба на приснопаметния митрополит, на централния гробищен парк в града, ще бъде отслужена заупокойна молитва (трисагий).

Вечна и блажена да бъде светлата му памет!

 

 

 

 

 

 

Източник: Варненска и Великопреславска света митрополия

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...