Иконом Емилиян Костадинов и доц. д-р Павел Павлов – гости в новия брой на „Живото слово“Днес, 23 март, предстои поредното издание на предаването за вяра и култура „Живото слово“ в ефира на радио „Епархийски глас“.

Първият гост в студиото ще бъде Иконом Емилиян Костадинов. Темите на разговора с него са предстоящият празник Благовещение и новият едноименен храм в столичния квартал Дружба, на който той е предстоятел. Защо казваме, че Благовещение е начало на Божието домостроителство за спасението на нас, човеците, и как да благовестим днес, когато от недалеч идват не благи, а ужасни вести за война, смърт и разрушения – ще се потърсят отговорите на тези въпроси с помощта на о. Емилиян.

Във втората част на предаването ще гостува доц. д-р Павел Павлов от Богословския факултет на Софийския университет, темата на разговора с него ще бъде молебенът и началото на възстановителните дейности на храма „Св. Климент Охридски“ към някогашната Духовна семинария на гара Черепиш, която самият той е завършил. Доц. Павлов ще сподели лични спомени за срещите си с духовни, богословски и преподавателски авторитети в годините, прекарани там. Освен това ще стане дума и за предстоящото през лятото поредно издание на поклонническия поход „Рилският Чудотворец“, сред чиито организатори е той самият вече 13-та година.

Водещ на този брой на “Живото слово“ ще бъде Ангел Иванов.

Предаването можете да слушате от 20:30 ч. с повторения в петък и неделя по същото време, както и от 3:00 ч. през нощта – по радиото на Софийска света митрополия „Епархийски глас“.

 

Източник: Софийска света митрополия

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...