Книгата „Църквата в съвременния свят“ ще бъде представена в Русе



 altПОКАНА

На 7 ноември (четвъртък) от 17.30 ч. в Регионалната библиотека „Любен Каравелов“ в Русе ще бъде представена книгата на прот. проф. Радован Бигович „Църквата в съвременния свят“, издание на „Омофор“.

Русенските читатели на стойностната християнска литература ще имат възможност да се докоснат до словото на големия сръбски богослов, като във фокуса на вниманието ще бъдат актуални за днешния вярващ човек теми, сред които: ролята на Православната църква в Европа, християните и политическият активизъм, Църквата и човешките права, Църква и екология, Църква и наука и мн. др. Чувствителните теми, на които е посветена книгата на отец проф. Радован Бигович, предвещават интригуваща дискусия.

Книгата ще бъде представена от преводача на българското издание доц. д-р Свилен Тутеков, преподавател в Православния богословски факултет на ВТУ.

Отец Радован Бигович (1959-2012) остави дълбока следа в историята на съвременната богословска мисъл и църковния живот. Той е една от онези достойни личности, които се отличават с богословска харизма и с визия за това, как Църквата трябва да съществува в съвременното общество. Цялото му богословско творчество, преподавателската дейност и пастирското му служение са живо свидетелство за чудесното съчетание на еклисиологичното мислене и социалната чувствителност, което е залог за критичния и творчески диалог на Църквата с обществото, на богословието с науката и културата„, пише в предговора към книгата доц. д-р Свилен Тутеков.

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...