Коледно „контролно” за учениците от ВарнаИзточник: Православни ценности

Ученици от Варна ще се състезават и ще попълват тестове за определяне нивото на религиозните им познания. Инициативата е в рамките на Коледните тържества организирани за учениците, изучаващи предметите Вероучение и Православни ценности и традиции.

На 17 декември от 12 ч. в Кръглата зала на бул. “Съборни” 31, гр. Варна, ще се проведе Коледно тържество за учениците от СОУ “Св. Климент Охридски”, изучаващи вероучение при о. Стоян Махлелиев и изучаващите предмета Православни ценности и традиции в ОУ “Г. С. Раковски” и Гимназия “Н. Лилиев”.

За тържеството е организирана богата програма, включваща викторина, томбола и състезания.

Над 70 деца ще попълват тест, показващ нивото на техните религиозни познания. Най-добрите ще бъдат номинирани с коледни подаръци. Децата ще участват в съревнование за най-добре приготвени баници с късмети, които по-късно ще се раздадат на социално слабите.

В програмата са включени църковни песнопения от Детски хор при Катедрален храм “Свето Успение Богородично”, с диригент В. Симеонова.

За финал на тържеството са предвидени дискотека и бал с маски. Ще се излъчат най-добри изпълнители на модерни танци и български хора.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...