Митрополит Григорий: “Венчавката на Миглена Ангелова е недействителна”Може да харесате още...

9 Отговори

 1. 777 каза:

  ami tozi taka narechen vladika,ne znae li,che tazi venchavka e napravena ne v zabranen period,che da mu iskat blagosloviqta,to puk i edna blagosloviq,Bog da chuva…..
  P.S.sega e zapochnal tozi period 20.12-07.01,prez dr vreme-moje,ama te nali sa vse mnogo vajni

 2. p_stefanos каза:

  Не е проблемът, че е в постен период.
  Гадното е, че заради една фльорца е поругана една национална светиня!
  Когато влязох за първи път в храма, прегърнах колоната и сълзите ми потекоха.
  А тази прави едно пошло шоу, един нискокачествен спектакъл. Нискокачествен като дух, но висококачествен като гавра. Мисля, че е достоен да приза „Гавра на годината“!

 3. victory каза:

  Гаврата си е факт не може да се отрече.Но да ви попитам,като некомпетентен.Кой отвори Храма,кой разреши всичко това да се случи.Нима е занемарена тази Светиня.И всеки би могъл да прави каквото поиска.На въпроси от подобен характер трябва да се даде отговор митрополит Григорий.Иначе звучи като извинение,за всичко сличило се.

 4. Ангел Небесен каза:

  „….прегърнах колоната и сълзите ми потекоха“.
  Без съмнение, Вие вече сте почувствал рая в сърцето си. Какво му трябва на човек…???? Да прегърне една колона..и е спасен. А аз толкова се опитвам и немога и немога да заплача прегръщайки колона. Дано не е късно за грешната ми душа, ще се моля да ме осени свише тая благодат да поплача на някой камък.

 5. VAN каза:

  Суета на суетите, казва проповедникът, суета на суетите, всичко е суета!

 6. Anima_Mea каза:

  На този въпрос, victory, може да ти отговори единствено стопанинът на храм Св.40 Великомъченици – г-н директорът на НИМ -сюблимният Божидар Димитров.

 7. Дон Кихот каза:

  „моля да ме осени свише тая благодат да поплача на някой камък.“ Как да стане, когато самият ти си камък?

 8. victory каза:

  И Божидар Димитров ще отговори по същия начин както митрополит Григорий .Това е прехвърляне на отговорност от една към друга страна.В действителност“цирка“е бил пълен(просте за израза)“

 9. p_stefanos каза:

  Никога не е късно, ако имаш сърце и разум да предвкусиш рая в сърцето си. Но да пази Бог да плачем на всеки камък. Ала на този камък, на тази колона е издълбан текст, а в текста има дух.
  „В лято 6738 [1230], индикт 3, аз, Иван Асен, в Христа Бога верен цар и самодържец на българите, син на стария Асен, издигнах из основа и с живопис украсих докрай пречестната тази църква в името на светите четиридесет мъченици, с помощта на които в дванадесетата година от царуването си, в която година се изписваше този храм, излязох на война в Романия [Тракия] и разбих гръцката войска, а самия цар кир Теодор Комнин взех в плен с всичките му боляри. И цялата му земя от Одрин и до Драч превзех, гръцка още и арбанашка и сръбска, а пък градовете, които се намираха около Цариград, и самия този град владееха фръзите [латинците], но и те се покоряваха под ръката на моето царство, понеже нямаха друг цар освен мене и благодарение на мене прекарваха дните си, тъй като Бог така заповяда, понеже без Него нито дело, нито слово не се извършва. Нему слава вовеки, амин.“
  Няма друг храм по българските земи, който да е благословен с толкова много история. Да е свидетел на толкова знакови събития от нашето минало. Да олицетворява и българската святост, и българската държавност.
  http://www.pravoslavieto.com/poklonnichestvo/starite_bg_stolici/Tarnovo/sv_40_machenici/index.htm