Митрополит Йоаникий е новият директор на Синодално издателство


На свое заседание от 8 април т. г. Светият синод утвърди Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Йоаникий за директор на Синодално издателство.

Решението идва след дълго формално "безвластие" в издателството, което продължава да издава "Църковен вестник" и православна литература. Изборът на владика Йоаникий е продиктуван от неговата дългогодишна дейност на писателското поприще и опита му от издателската дейност на Сливенска митрополия.

Редакцията на Православие.БГ честити на дядо Йоаникий новото отговорно служение и пожелава на Синодално издателство много и хубави книги, с които да радва българските християни.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...