Митрополит Кирил: Не съм решил дали да заведа дело срещу БТВ за клевети


Източник: Кърджали инфо

"Не съм решил дали ще заведа дело срещу БТВ или ще го оставя на Божието правосъдие", заяви в Кърджали Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит д-р Кирил. Той поясни, че е събрал документи и има основание да съди телевизията за клевети срещу него в предаванията.

Митрополитът смята, че БТВ нямали информация. "Понякога може да изглежда, че една сделка е неравностойна, обаче те не знаят зад тази сделка какви неща стоят, а не всичко трябва да им се каже", поясни митрополитът. Според него всяка институция си има своите правомощия и взема решения как да оползотворява своите имоти. Варненският митрополит каза още, че ползвателите на църковни имоти давали много ниски ренти.

"Досиетата трябва да се отворят, за да няма спекулации. Това е мое лично мнение", беше категоричен дядо Кирил и допълни, че Светият синод още не е взел отношение по въпроса.

На 13 и 14 януари митрополит Кирил посети Кърджали. По време на посещението си той обяви и датата за избор на нов пловдивски митрополит.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...