Молебен за здраве на Симеон и за просперитет на България в „Св. Седмочисленици“



zaGrada

В църквата "Св. Седмочисленици" в 11 часа днес ще бъде отслужен молебен за просперитета на България и за здравето на лидера на НДСВ Симеон Сакскобургготски. Днес той има рожден ден – навършва 71 години.

Симеон Сакскобургготски е цар на България от август 1943 година след смъртта на баща си Борис Трети. Свален е от трона след референдума република или монархия през 1946 година. На 8 септември 95.63% от избирателите гласуват за република. На 15 септември Народното събрание обявява България за народна република, царската династия е лишена от владетелски, наследствени и имотни права. На царското семейство е наредено да напусне София. На следващия ден царицата майка Йоанна, Симеон и сестра му Мария-Луиза заминават за Цариград, а оттам за Египет. По-късно те отиват да живеят в Испания.

Симеон Сакскобургготски се завърна в политическия живот на България през 2001 г., когато създаде НДСВ и спечели парламентарните избори. Той беше премиер на коалиционното правителство НДСВ/ДПС до юли 2005 г.

Сега 71-годишният бивш монарх е лидер на НДСВ, която влиза в управляващата трипартийна коалиция заедно с БСП и ДПС.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...