Мормони искат да пеят осем часа в центъра на Русе за 1 юниМоже да харесате още...

7 Отговори

 1. Дон Кихот каза:

  На всяка цена прочетете:

  http://www.dveri.bg/content/view/4381/172/

 2. Ангел Небесен каза:

  Статията е хубава. За съжаление тези, които я разбират -отдавна знаят тези неща, а тези които трябва да я разберат дори и да я прочетат няма да и объртнат внимание.

 3. Дон Кихот каза:

  Както в държавата, така и в църквата – ако не се вдигнем на борба за интересите си, „богопомазаните“ ще се гаврят с нас, колкото си искат.

 4. Ангел Небесен каза:

  Борбата против държавата е ясно какви измерения има; по отношение на църквата нещата са много по-сложни и многопластови; тук борбата не е същата както срещу държавата, а има друго естество и по-дълбоки основания.

 5. Дон Кихот каза:

  Не, тук не става въпрос за борба срещу държавата или, пази Боже, църквата, защото ние не сме анархисти. Става въпрос да се променят и то трайно отношенията между различните съставни слоеве на църквата, за да се прекрати все по-засилващия се процес на нейната гибел.
  .
  Бях в няколко селски енории, в които няма свещшеник и няма духовен живот. Православието на огромна територия на България просто не съществува и във вакуума нахлуват секти. Владиците нали са добре?

 6. saluti каза:

  и се съгласявам с ангел небесен, че нищо ново не казва. напротив, разтегля някакви много спорни тези. Например идеята, че не трябва да търсим положителен имидж за църквата отдавна е породила пословичната темерутщина и православна в кавички самодостатъчност. Добрият имидж не е задължително да е нещо пошло, както си го представя авторката. може да и истински „добър образ“. Но ние това не знаем… авторката явно също.

  Въобще повечето приказки са главно търсене на ефекти, а не премислен сериозно анализ. Единствено се съгласявам с мнението, че обществената нетърпимост може да стопира произвола в църквата. Другото са общи приказки. И то с много „духовни“ обобщения, които звънкат на кухо.

 7. Ангел Небесен каза:

  Църквата аз никога не съм я разбирал като организация в строгия смисъл на думата; под „борба“ не разбирам въоръжена такава; гибелта на Църквата Христова е невъзможна, както е казал Бог; възможно е единствено ГИБЕЛ на някои НЕ-Христови практики в нея.
  Кой от участващите в НЕЙНИЯ живот може да претендира за безгрешност?