Православният богословски факултет на Великотърновския университет празнува на Благовещение



Православният богословски факултет на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ празнува на „Благовещение на Пресвета Богородица“. Отбелязването на деня започна с отслужване на св. Литургия в храм „Св. Евтимий, Патриарх Търновски“.

От 11:00 часа в зала 13 на Корпус 11 публична академична лекция на тема „Аз, богословът“ изнесе доц. д-р Юлиян Великов. Половин час по-късно деканът на Факултета проф. д-р Магдалена Легкоступ откри традиционната Студентска изложба и връчи грамоти на отличените 17 бакалаври и магистри.

Изложбата представя характерните за църковните изкуства иконопис, стенопис и дърворезба. Подборът на творбите е направен от комисия с председател доц. Евгений Николов, ръководител на Катедра „Църковни изкуства“. Присъстват рисунки и живописни творби, както и миниекспозиция от картини, създадени по време на пленер под ръководството на проф. Красимир Русев.

„Студентската изложба е включена като събитие в Научния календар на Великотърновския университет. Целта е да стимулираме студентите в тяхната учебна и творческа дейност, да им покажем, че ние, като преподаватели и като екип,  ценим техните постижения. Чрез експозицията могат да се проследят задачите и етапите на обучението от I до  IV курс и магистърската степен, която надгражда знанията от бакалавърската“, обясни доц. Мариета Конова, зам.-декан на Православния богословски факултет.

Източник: Радио Велико Търново

Снимки: Православен богословски факултет (ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“)

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...