Тазгодишният конкурс за детска рисунка на Българската църковна община в Хамбург е под надслов „Бъди творец“



Hamburg1За трета поредна година Българската църква в Хамбург с благословението на Негово Високопреосвещенство митрополит Антоний обявява конкурс за детска рисунка. Тази година надсловът е „БЪДИ ТВОРЕЦ!“.

Ето и поканата на инициаторите на конкурса, отправена към децата:

„Oще първата глава на Свещеното писание (гл. 1 от Битие) разказва за това как Бог е създал света за шест дни: как от безвидния, пуст хаос се отделят и оформят небесния свод, земята и моретата, светилата небесни, дърветата, влечугите, птиците, зверовете и най-накрая – по свой образ и подобие – създал Бог и човека, за да да управлява творението.

Мило дете,

Вземи боичките си и си поиграй с цветовете – виж как, смесвайки синьото и бялото на листа се появява небе, как ако добавиш малко зелено, може да заприлича на земята, а добавяйки жълто, ще направиш рисунката по-светла и в единия и ъгъл ще грейне слънце, а топнеш ли и в кафявото, неволно ще поникне дръвче. Изпитай цветовете и формите с фантазията си и ще видиш как малко по малко ще съ-твориш света!

Бъди творец!“

УСЛОВИЯ НА КОНКУРСА

– Да си на възраст до 18 години.
– Да изпратиш творбата на лист хартия или картон в срок до 15 МАЙ 2016.
– Размерът на творбите трябва да е минимум 30/40 см и максимум 49/70 см.
– Рисунките трябва да са широкоформатни заради формата на календара.

Как да участваш:
– Изпрати ни творбата си на адрес Aпостолов, Biedermannplatz 1, 22083 Hamburg, Deutschland или донеси своята творба в неделя на църква (Kapelle am Diebsteich 4, 22761 Hamburg).
– Нанеси на залепен лист на гърба на всяка картина с големи печатни букви следните данни:
Име и фамилия
Възраст
Домашен адрес
Имейл / телефон за контакт
Име (заглавие) на рисунката

Какво ще се случи с творбите след конкурса?
– Произведенията ще бъдат изложени на 22 май в рамките на Съседска среща „България във Вилхелмсбург” на Stubenplatz. В 12.30 ч. журито ще обяви победителите в конкурса.
– Авторите на избраните творби ще бъдат уведомени и резултатите ще бъдат публикувани на нашата интернет страница www.bulgarische-kirche.de или на фейсбук профила ни.
– 12 -те избрани произведения ще бъдат публикувани в календар за 2017 г.

Награди
Разбира се, че ще има и награди

За контакт
Люба Карабаджакова | caraluba@gmail.com | +49/ 176 615 28 268

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...