На Андреевден ще бъдат представени две нови книги за живота и чудесата на св. Ефрем НовиС благословението на Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит на 30 ноември, празника в чест на св. ап. Андрей Първозвани, от 18:30 ч. в залата на Софийската света митрополия (ул. Цар Калоян 7) ще бъдат представени книгите за живота и мъченичеството на свети Ефрем Нови Чудотворец.

Автор на изданията е журналистът от ТВ Европа Ангел Бончев. На премиерата на „Св. вмчк и чудотворец Ефрем Нови“ и детската „Светецът светкавица“ публиката ще може да види интерактивното представяне на някои от чудесата, разкрити в книгите, както и личния разказ на някои от преживелите чудо по молитвите на свети Ефрем Нови Чудотворец. Ще бъде излъчен и видеозапис с поздравителен адрес от митрополита на Кифисия , Маруси и Оропос Кирил, в чийто диоцез се намира манастира „Свето Благовещение“ в Неа Макри, Гърция, където е живял и пострадал мъченически свети Ефрем Нови Чудотворец. Организаторите са помислили и за изненади към всички, които ще присъстват на премиерата.

„Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови“ съдържа житието, чудесата, акатист, молебен канон, тропари и молитви към светеца. Дарът на чудотворството, даден му от Бога, е удивителен. Народът на Гърция го е нарекъл светеца-светкавица, защото светкавично отговаря на просбите на призоваващите го. Свидетелствата за повечето извършени с небесното му застъпничество чудеса, говорят за мигновения му отговор на молитвите.

„Светецът светкавица“ е заглавието на детската книга за свети Ефрем Нови Чудотворец. Четивото представя по увлекателен начин през очите на едно дете, връстник на онези, които ще се докоснат до живота на свети Ефрем, светият живот на чудотвореца, който да им послужи като пример за това кой път да изберат в живота си. Книгата „Светецът светкавица“ е насочена към деца между 7 и 14 години. Оформлението е поверено на художника и богослова Мариан Костадинов.

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...