На Антоновден книгите за свети Ефрем Нови ще бъдат представени във ВрацаС благословението на Врачанския митрополит Григорий, на 17 януари, Антоновден, от 17.30 ч в Регионалната библиотека „Христо Ботев“ във Враца ще бъдат представени книгите за живота и мъченичеството на свети Ефрем Нови Чудотворец. Автор на книгите е журналистът от ТВ Европа Ангел Бончев. Премиерата на книгите „Св. вмчк. и чудотворец Ефрем Нови“ и детската „Светецът светкавица“ ще бъде съпътствана от интерактивното представяне на някои от чудесата на светеца чрез прожекция, както и чрез личния разказ на някои от преживелите чудо по молитвите на свети Ефрем Нови Чудотворец.

„Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови“ съдържа житието, чудесата, акатист, молебен канон, тропари и молитви към светеца. Дарът на чудотворството, даден му от Бога, е удивителен. Народът на Гърция го е нарекъл светеца-светкавица, защото светкавично отговаря на просбите на призоваващите го. Свидетелствата за повечето извършени с небесното му застъпничество чудеса, говорят за мигновения му отговор на молитвите.

„Светецът светкавица“ е заглавието на детската книга за свети Ефрем Нови Чудотворец. Четивото представя по увлекателен начин през очите на едно дете, връстник на онези, които ще се докоснат до живота на свети Ефрем, светият живот на чудотвореца, който да им послужи като пример за това кой път да изберат в живота си. Книгата „Светецът светкавица“ е насочена към деца между 7 и 14 години.

 

 

Коментари

коментара

БЛИЗКИ ТЕМИ: