Обръщение към православната общност в БългарияМоже да харесате още...

13 Отговори

 1. Дон Кихот каза:

  Сгрешил си, попе. Трябваше да разфасоваш меда, да му лепнеш етикет „Амброзия от небето срещу 99 болести, благословена от Ванга“ и да го продаваш като топъл хляб.

 2. papas1983 каза:

  Poznavam go ot dosta godini.Otec Rusi s pravo moje da bade narechen seach na Bojiata niva!Ot edna raznebitena enoria napravi chudesa i dnes Novoselskata enoria e po-dobre ot mnogo drugi,po-golemi enorii,zaschtoto v nea ima pduxoven jivot!A tova zavisi edinstveno ot pastiria!Vsichko do tuk dobre,no eto che niakoi veliki“pastiri“ iskat da se nasmeiat na deloto na edin istinski pastir!Otec Pavle,spri s prostotiata si!!!Dokoga samo tvoite prostotii,schte stoiat v tozi sait!Preporachvam ti da idesch da vidisch deloto,na o.Rusi i posle ako imasch smelost govori!Vladicite sa vinovni za edno,che tarpiat takiva kato tebe!Lai si na volia,kuche koeto lae ne xape!dela sa nujni ,a na teb ti lipsvat!!!

 3. Tavor 1975 каза:

  Трите духовни стихии……
  Лошо няма
  Чудо е дори това че милиарди клетки в тялото
  са се обединили и изпълняват една функция…
  Да това е чудо,но такова което да провокира мисълта ни!!!
  Не бива да се казва че нищо не е станало
  но всъщност мисълта е била събудена за добро т.е. мисъл за бога!!!
  бъдете щастливи и с разбиране на живота около нас .
  Хубавата новина е че отново мислим по вечните теми!

 4. strat62 каза:

  Ами това пак си е чудо и знак Божии :-). Така че нищо лошо няма. Защото не във всяка къща се заселват пчели 🙂

 5. Lakota каза:

  папас, излагаш се. Ти хвалиш прекрасната новоселска енория, а о.Руси свидетелства за „миряни с мечтателен ум“. Миряните с тоя мечтателен ум са все членове на прекрасната новоселска енория отгледана и възпитана от същия о.Руси когото толкова много хвалиш.

 6. Дон Кихот каза:

  Това беше една добродушна шега, не разбираш ли? Явно си опериран от чувството за хумор, присъщо на нормалните хора. Злобата ти оставям без коментар, защото е достатъчно красноречива.
  .
  Преди тебе познавам о. Руси, който е от цигански произход. Той е едновременно благочестив и предприемчив – едно рядко съчетание. Служих в Ловчанската митрополия, където той се ръкоположи в едно партизанско село. След години той ми каза, че се опитал да основе цех за тамян, но владиката му забранил. Напусна тази епархия и премина в Пловдивската, където работи много активно.

 7. iliana каза:

  чудесна идея е да защитите отец руси, който наистина е много добър човек и свещеник, доколкото го познавам.

  само че – няма от какво.

  лично аз възприемам коментара на о. павел като съвсем добронамерен. не виждам там нищо друго, освен една шега, която не е на гърба на отец руси, а на требничарския синдром в БПЦ.

  очевидно е, че отец руси прави обратното на това, за което пише о. павел. някак просто е да се види… защо е този злобен патос при вас?!!!

  що се отнася до миряните с мечтателен ум (лакота) – не мислите ли, че малко преувеличавате отговорността на свещеника. понякога за съжаление, понякога за радост, свещеникът не може да формира или да преоформя ума на своите енориаши. това само Божията благодат може да направи в съгласие с волята на човека. а волята ни за съжаление е непостоянна величина 🙂

 8. iliana каза:

  писала съм едновременно с отец павел.

 9. toshev2006 каза:

  1. Наистина не мога да му разбера „хумора “ на този „Дон Кихот“! Тонът му е саркастичен и надменен, пък после го извинявайте, че не бил разбран в „хумора му“!!!
  2.Това, че в една енория има добросамаряни или хора с болна мистика, може да е по вина на свещеника, единствено, когато той не проповядва и не поучава, а о.Руси е добър проповедник! това, че някои не гож слушат си е по вина на тяхната твърдоглавост.
  Господ Иис.Христос, Св.Апостоли, също са проповядвали на всички истината, но не всички са я възприели. Мнозина тогава са си останали заблудени, както и днес някои от енориашите на о.Руси, пък то е явление във всяка енория! В Христово време Господ ли е виновен, че неповярвалите юдеи са останали в заблуда, или греховете им и горделивия им ум?
  Вие от къде знаете, че свещеникът не се е постарал да стопира разшумяването на новината за някакво „чудо“?
  Хубаво е, че все пак излиза с изявление за истината, а не като други – и да сбъркат си мълчат, пък и той няма пряка вина за медийния шум около случката с меда в храма.
  Какъв е по етнос, няма значение. Важното е какво прави и как го прави, за разлика от мнозина, които не знаят нито какви са, нито защо са! Бог да ни дари повече свещеници като о.Руси!
  Второ- в една енория може да има

 10. toshev2006 каза:

  моля за извинение на допуснатите правописни грешки. От бързането е! /Казвам го, защото някои като редакторите от „Двери.БГ“ го използват като мотив за ирония./

 11. Idiot каза:

  Животът е чудо. Позамислете се и вижте, че е така. И косъм не пада от главата на човека без Господ да го е допуснал. Но Господ си прави чудесата откакто свят светува и се е ошлайфал и в правенето им, и в скриването им като нещо съвсем обикновено. Който има ум нека разсъди. Господ всеки ден прави хиляди чудеса за нас, които даже не можем да си представим, нито да изброим. Хайде да не го назававаме чудо, а Божа работа. То си е същото.

 12. Lakota каза:

  абе гледам в профила ти, че си с брада и с расо и си викам – я иди в разказа на юродивия Диковски и потърси там неправославните мисли и идеи. Викам си, може пък да си от ония свещеници дето учат и поучават и са добри проповедници. Надявам се нещо умно да излезе от богословската ти глава, така де, да са от полза богословските ти знания за вскички. Оставия тая пита с мед.

 13. zlaten_lav каза:

  Благодатна е мисията на този свещеник /отец Руси от Ново село/! Истинско „светило пред човеците“! „Отец“ в най-пълния смисъл и личност осияна от истинската Любов към ближния. При всичката му скромност, за него се говори отдавна вече в Пловдив, където „требаджийските услуги“ на места задушават вярата и „торят“ почвата на добросамарянството.
  Дерзай, отче! Ще те бичуват според заслугите ти!
  Бог да ти дава здраве и сили!